Nyhed

Ny EU-kritisk parlamentskandidat fra Sønderjylland

Steen Horst til venstre - og Mette Langdal på talerstolen. Fotos: Hasse Frimodt og Karl-Johan Hjertstrom

Da Folkebevægelsen mod EUs landsmøde i oktober sidste år valgte 20 kandidater til liste N til EU-parlamentsvalget 7. juni år, blev næstformand for 3F Odense Transport Steen Horst nummer 10 på listen, selvom han blev forhindret i at deltage pga. sygdom. Lettere overrasket gik han i gang med at skrive læserbreve som kandidat allerede inden han var rask igen. Men nu har Steen Horst trukket sig.

- Jeg bakker fortsat fuldt og helt op om Folkebevægelsens arbejde og grundlag. Men jeg må erkende, at jeg ikke har det nødvendige overskud til en valgkamp som parlamentskandidat ved siden af mit arbejde i fagforeningen og mit privatliv, siger Steen Horst og er glad for, at liste N fortsat har en række faglige folk på holdet. Det er formand for 3F Silkeborg Christian Juhl, næstformand for transportgruppen i 3F Aalborg Ole Nors Nielsen og områdeformand i Landsforeningen For Socialpædagoger (LFS) i FOA Kirsten Anette Christensen.

Landsmødets førstesuppleant til kandidatholdet er den 50-årige folkeskolelærer Mette Langdal fra Nustrup ved Vojens i Sønderjylland. Hun er medlem af samt tidligere landsformand og folketingskandidat for Retsforbundet, sidder i bestyrelsen for Nødvendigt Forum (et initiativ til bevarelse af dansk selvstændighed), sidder i bestyrelsen for Rødding Højskole og i skolebestyrelsen på sin egen arbejdsplads.

- Når jeg lige har vænnet mig til tanken, så bliver det forhåbentlig helt sjovt. Selvom jeg kommer ind nederst på listen og jeg ikke vil forsømme mine elever, så vil jeg ikke holde mig tilbage i valgkampen, udtaler Mette Langdal.

- Det er vigtigt, at beslutninger, der angår danskerne, træffes i Danmark. Og vi kan sagtens være med i internationalt samarbejde uden at være med i en union, siger den nye kandidat på liste N og tilføjer, at hun ikke mener, demokratiet har det for godt i EU.

Ønsker I yderligere oplysninger, kan I kontakte:
Mette Langdal, kandidat for Folkebevægelsen mod EU, på telefon 74 87 12 99 / mette.elvis@dlgmail.dk
Steen Horst, anbefaler af liste N og nu tidl. kandidat for Folkebevægelsen mod EU, mobil 26 68 95 16 / telefon 88 92 24 12 / steen@folkebevaegelsen.dk
Ib Roslund, informationschef for Folkebevægelsen mod EU, på mobil 20 16 65 67 / ib@folkebevaegelsen.dk

Læs mere på Folkebevægelsens hjemmeside – www.folkebevaegelsen.dk